Info over ProZinc (algemeen)

Naast Caninsulin is er nu ook ProZinc U40 insuline te verkrijgen bij de dierenarts.
Hier vind je alle info over ProZinc U40.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Jeanne
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
Berichten: 16262
Lid geworden op: 18 sep 2005, 12:33
Locatie: Almelo - Mickey is over de Regenboogbrug maar kreeg ruim 8 jaar Caninsulin.
Contacteer:

Info over ProZinc (algemeen)

Bericht door Jeanne »

ProZinc is een zogenaamd Protamine Zinc Insuline. Het kenmerkt zich bij de kat door een langere werkzaamheid dan de lente insulines, zoals caninsulin.

De gemiddelde werkingsduur van Caninsulin is 5-12 uur de gemiddelde werking van ProZinc 12-24 uur. Van het totaal aantal katten met Diabetes reageert ongeveer 85% goed op een behandeling met ProZinc en 59% op een behandeling met Caninsulin. In een andere studie werden katten die goed onder controle waren met Caninsulin overgezet naar Protamine Zinc insuline. Deze katten lieten een significante vermindering van symptomen en een significante verbetering van kwaliteit van leven zien.

Het zijn beiden 40 IU insulines, de bron van Caninsulin is varkenspancreas, ProZinc is een zogenaamd recombinant humaan insuline, dit betekent dat gisten het product aanmaken.

ProZinc is momenteel eerste keuze voor de kat in de richtlijnen van het ISFM (International Society of Feline Medicine), maar ook in de AAHA (American Animal Hospital guidelines). Deze laatste guidelines raden het gebruik van Caninsulin als eerste insuline bij de kat overigens zelfs af. In de VS is het product al 6 jaar op de markt.
Plaats reactie