fortekor

o.a. nierfalen is een ziekte die bij een kat kan voorkomen. Hier staat alle informatie bij elkaar.
Plaats reactie
rima

fortekor

Bericht door rima » 02 dec 2007, 22:13

Mijn lieve kater mickey (8,5kgs) heeft een beginnend nierprobleem. Ik ben er gelukkig snel bij zegt de DA. Creatinine 214 wat tussen de 70-145 moet zijn, en Ureum 12 wat onder de 14 moet zijn. Mick eet nu alleen wat brokjes en Trovet natvoer. Hij eet minder dan anders maar dit maakt niet uit volgens de DA, hij moet 3,5 kgs afvallen. urine is ook onderzocht en de eiwitten waren minimaal. 0,3 en als 0,33 zou zijn dan Fortekor. Nu krijg ik ze dus niet. Ik heb even rondgebeld en alle dierenartsenn zeggen wel geven. Wat moet ik nou? Mijn dieren zijn mijn alles, en wil het beste voor ze.
Bedankt voor het lezen.

Groetjes,Rimalda
Laatst gewijzigd door rima op 07 dec 2007, 21:31, 5 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
snowy
kattenvriend
kattenvriend
Berichten: 400
Lid geworden op: 13 apr 2007, 19:44
Locatie: zaandam

Re: fortekor

Bericht door snowy » 02 dec 2007, 22:28

rima schreef:Mijn lieve kater mickey (8,5kgs) heeft een beginnend nierprobleem. Ik ben er gelukkig snel bij zegt de DA. Creatinine 214 wat tissen de 70-145 moet zijn, en ureum 12 wat onder de 14 moet zijn. Mick eet nu alleen wat brokjes en Trovet natvoer. Hij eet minder dan anders maar dit maakt niet uit volgens de DA, hij moet 3,5 kgs afvallen. urine is ook onderzoecht en de eiwitten waren minimaal. 0,3 en als 0,33 zou zijn dan Fortekor. Nu krijg ik dus dus niet. Ik heb even rondgebeld en alle dierenartsenn zegge wel geven. Wat moet ik nou? Mijn dieren zijn mijn alles, en wil het beste voor ze.
Bedankt voor het lezen.

groetjes,Rimalda
de dierenartsen geven niet zo gauw fortecor omdat in het begin de waarde kunnen gaan stijgenals je met fortecor start misschien dat hij het daarom nog niet wel geven moet je binnen kort weer een test laten doen en staat hij op dieetvoer als zijn waarde dan gezakt zijn moet je er gewoon om vragen
mijn lieve schat snowy laten inslapen op 11 november 2007

Brigitte

Bericht door Brigitte » 03 dec 2007, 07:07

Gewoon naar een andere da gaan of een andere da een recept laten uitschrijven en het online bestellen (www.vets4petz.nl heeft het, maar je moet een recept opsturen).

Gebruikersavatar
AnitaMurray
kattenvriend
kattenvriend
Berichten: 172
Lid geworden op: 27 aug 2007, 21:39
Locatie: Breda

Bericht door AnitaMurray » 25 dec 2007, 13:21

Zorg dat je onder behandeling blijft bij een dierenarts. Murray zat meteen in de ergste fase maar door goede controle en doordrammen om nog een keer na een maand een bloedonderzoek te laten doen is ze er nu goed bovenop gekomen.
Misschien is een second opinion door een andere dierenarts geen verkeerd idee maar ik neem aan dat de dierenarts niet zomaar geen fortekor voorschrijft. Wellicht heeft jou dierenarts met een reden geen fortekor voorgeschreven maar dan vindt ik wel dat hij of zij de reden aan jou door moet geven.
Blijf je vragen stellen aan de da daar zijn ze voor. Daar betaal je ze voor en het kost al genoeg dus mag je ook wel weten waar je aan toe bent.

marielou

Bericht door marielou » 25 dec 2007, 13:43

Zijn creatinine waarde is niet te hoog voor fortekor; integendeel, het zal de nieren helpen. Ga naar een andere da, je hebt toch al gebeld en je weet dus welke wel Fortekor geven!

rima

Maxje

Bericht door rima » 25 dec 2007, 19:23

Hoi Allemaal,

Ik ben na 5 weken bij een andere dierenarts geweest en die heeft bloed afgenomen, en Mickey zijn Creatinine en Ureum zijn weer normaal zoals het hoort. Urine onderzoek laten doen en haast geen eiwitten in urine, dit is opgestuurd naar de specialist en die zegt ook geen Fortekor. Mickey krijgt van alles Nier brokken van Hills, natvoer Trovet, Ipakitine poeder door het eten wat ook goed is voor de nieren, en Blaas en Nier Compositum. Ik geef ook extra vocht door het natvoer en ook in zijn mond. Ik ben heel blij dat hij het nierdieet eet. We moesten hem 3 dagen dwang voeren in het begin omdat hij niet wilde eten.

groetjes, Rimalda

marielou

Bericht door marielou » 26 dec 2007, 00:49

Geweldig dat zijn waardes weer goed zijn! Gewoon nierdieet blijven geven, dan heb je hopelijk nog jaren plezier van hem.

Gebruikersavatar
Raven & Ayrton
kattenfan
kattenfan
Berichten: 1889
Lid geworden op: 24 feb 2007, 10:11
Locatie: Genderen

Bericht door Raven & Ayrton » 26 dec 2007, 07:59

Fijn dat het weer beter gaat met Mickey.
Groetjes Raven & Ayrton
Ayrton krijgt 1 x 7.50 units (U-100) Lantus

Gebruikersavatar
Jeanne
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
Berichten: 19654
Lid geworden op: 18 sep 2005, 12:33
Locatie: Almelo - Mickey is over de Regenboogbrug maar kreeg ruim 8 jaar Caninsulin.
Contacteer:

Bericht door Jeanne » 26 dec 2007, 13:47

Mijn Mickey van nu 17 jaar en 8 maanden bijna, heeft nu ruim 6,5 jaar chronisch nierfalen en nooit Fortekor gehad. Met het nierdieetvoer Renal van Royal Canin hobbelt hij al die tijd verder. De nierwaarden zijn ook telkens nog binnen de grenzen en daarom hoeft hij ook geen Fortekor.
Laatst gewijzigd door Jeanne op 26 dec 2007, 14:31, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
kathy
kattofiel
kattofiel
Berichten: 9343
Lid geworden op: 24 feb 2007, 08:53
Locatie: enschede

Bericht door kathy » 26 dec 2007, 13:49

Jeanne en Mickey schreef:Mijn Mickey van nu 17 jaar en 8 maanden bijna, heeft nu ruim 6,5 jaar chronisch nierfalen en nooit Fortekor gehad. Met het nierdieetvoer Renal van Royal Canin hobbelt hij al die tijd verder. De nierwaarden zijn ook telkens nog binnen de grenzen en daarom hoeft hij ook Fortekor.
het woordje GEEN mist er tussen........in de laatste zin....
groetjes kathy

*nobo* 17-04-2012. Is 21 jaar geworden en had 6 jaar suikerziekte.

rima

Bericht door rima » 26 dec 2007, 14:25

Hoi Jeanne,

Hoe hoog was de Creatinine bij jou Mickey en het Ureum? En waaron geeft jou dierenarts geen Fortekor? Geef jij brokken en natvoer van Renal? Mijn Mickey krijgt geen fortekor, dit vindt de dokter niet nodig.

Groetjes, Rimalda

Gebruikersavatar
Jeanne
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
Berichten: 19654
Lid geworden op: 18 sep 2005, 12:33
Locatie: Almelo - Mickey is over de Regenboogbrug maar kreeg ruim 8 jaar Caninsulin.
Contacteer:

Bericht door Jeanne » 26 dec 2007, 14:32

kathy schreef:
Jeanne en Mickey schreef:Mijn Mickey van nu 17 jaar en 8 maanden bijna, heeft nu ruim 6,5 jaar chronisch nierfalen en nooit Fortekor gehad. Met het nierdieetvoer Renal van Royal Canin hobbelt hij al die tijd verder. De nierwaarden zijn ook telkens nog binnen de grenzen en daarom hoeft hij ook Fortekor.
het woordje GEEN mist er tussen........in de laatste zin....
thnks Kathy, ik heb het aangepast.

rima

Bericht door rima » 27 dec 2007, 11:05

Ik heb net de urine van Mickey laten controleren, en goed nieuws geen eiwitten in de urine. De vorige keer 1 maand gelden zaten er nog een heel kein beetje eiwitten in ratio 0.3. Als het 0.33 zou zijn dan zouden ze Fortekor geven. Nu dus helemaal weer goed. Geweldig.

Groetjes, Rimalda
Laatst gewijzigd door rima op 27 dec 2007, 11:32, 3 keer totaal gewijzigd.

Brigitte

Bericht door Brigitte » 27 dec 2007, 11:21

:catjump:

Gebruikersavatar
Raven & Ayrton
kattenfan
kattenfan
Berichten: 1889
Lid geworden op: 24 feb 2007, 10:11
Locatie: Genderen

Bericht door Raven & Ayrton » 27 dec 2007, 11:44

:catnutty: Goedzo Mickey :catnutty:
Groetjes Raven & Ayrton
Ayrton krijgt 1 x 7.50 units (U-100) Lantus

Gebruikersavatar
Kibas
kattofiel
kattofiel
Berichten: 4382
Lid geworden op: 08 sep 2007, 10:42
Locatie: Eindhoven Bashra: lantus (ooit caninsulin) Kika (grijs): overleden 17-5-09 (kreeg lantus)

Bericht door Kibas » 27 dec 2007, 15:39

Wat een fijn bericht!
Afbeelding

Plaats reactie