REHMANNIA - Huisdierendokter

Alternatieven en supplementen voor dieren.
Gesloten
Gebruikersavatar
Jeanne
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
Berichten: 19667
Lid geworden op: 18 sep 2005, 12:33
Locatie: Almelo - Mickey is over de Regenboogbrug maar kreeg ruim 8 jaar Caninsulin.
Contacteer:

REHMANNIA - Huisdierendokter

Bericht door Jeanne »

Op een paar oudleden na die hier niet meer aktief zijn, hebben we hier op het forum weinig of geen ervaring met Rehmannia en kunnen geen feedback geven.
Informatie over alternatieve behandeling van suikerziekte bij de kat, kun je hieronder vinden via de linken van de site van http://www.huisdierendokter.nl.

___________________________________________________________________________________________


HUISDIERENDOKTER - ACHTERGROND INFORMATIE SUIKERZIEKTE (DIABETES)

HUISDIERENDOKTER - HOND, DIABETES TYPE 1

HUISDIERENDOKTER - KAT, DIABETES TYPE 2

CHINESE KRUIDENFORMULE REHMANNIA

De Rehmannia formule type 1 en type 2 wordt ingezet om meerdere redenen:

•behandeling van de alvleesklier wordt geprefereerd boven het dagelijks aanvullen van het insuline hormoon
•dagelijks spuiten van insuline steeds meer problemen geeft, omdat het dier zich hier steeds meer tegen gaat verzetten.
•regelmatig bloedprikken bij dierenarts of met eigen apparaatje steeds meer problemen geeft, omdat het dier zich hier steeds meer tegen gaat verzetten
•het instellen met insuline niet lukt of te veel bijwerkingen geeft
•gevaar van een hypo wilt voorkomen, de Chinese kruidenformule Rehmannia type 1 en type 2 stimuleert de alvleesklier om zelf weer insuline aan te gaan maken. Door de Rehmannia voegt U geen insuline aan het lichaam toe

Toepassen Chinese kruidenformule Rehmannia type 1 en type 2
De Rehmannia type 1 en Rehmannia type 2 zijn aparte formules met hun eigen kenmerkende samenstelling. Rehmannia type 1 bestaat uit 14 Chinese kruiden en Rehmannia type 2 bestaat uit 18 verschillende kruiden.
De Rehmannia wordt gemengd met het voedsel. Het wordt in twee of drie maaltijden over de dag heen verdeeld. Het is niet kritisch zoals de insuline behandeling, er is geen risico op een hypo. Indien het regelmatig bloedprikken voor de bepaling van het glucose gehalte niet lukt, is het mogelijk het drink gedrag van uw dier goed in de gaten te houden. Dit is minder nauwgezet als het bloedprikken, maar omdat een dier relatief snel reageert op de Rehmannia formule, wordt dit in de praktijk toegepast. Na ongeveer 2-6 weken gaat de alvleesklier meer insuline aanmaken, waarna de symptomen van het veel drinken, veel plassen en verandering in eetlust gaan plaats vinden. Na verloop van tijd komt uw dier ook weer op het normale gewicht.
De Rehmannia formule mag ook in combinatie met de insuline worden ingezet. Dit heeft geen interactie of negatieve invloed op elkaar. Het is hierbij wel belangrijk na een aantal weken de hoeveelheid insuline te gaan reduceren. Dit is middels zelfcontrole of eventueel drinkgedrag te beheersen, echter blijf hierbij wel alert op de aanloopverschijnselen van een hypo. De Rehmannia type 1/ 2 moet meestal 3-6 maanden worden gegeven.

Zelfcontrole
Steeds meer katten en honden eigenaren gaan m.b.v. zelfcontrole het glucosegehalte in het bloed bij hun huisdier bepalen. Hiervoor zijn diverse eenvoudige apparaatjes beschikbaar. Deze zijn verkrijgbaar bij de apotheek. De apparaatjes zijn origineel gemaakt voor mensen. Maar eigen onderzoek heeft uitgewezen dat bij gebruikt bij dieren de afwijking van de aflezing van het glucose gehalte verwaarloosbaar is. Hierdoor zijn deze apparaatjes uitstekend ook bij dieren te gebruiken. De site http://www.glucose-meter.nl" onclick="window.open(this.href);return false; geeft een overzicht van glucosemeters die U kunt gebruiken.

Onderzoek naar mogelijke oorzaken van diabetes.
Dr. Lisa Landymore-Lim heeft onderzoek verricht naar de relatie tussen voorgeschreven geneesmiddelen en het ontstaan van diabetes. Het rapport draagt als naam: "Diabetes: epidemie op recept".
De medische literatuur bevat veel duidelijk beschreven gevallen waarbij geneesmiddelen tijdelijke of blijvende insulineafhankelijke diabetes tot gevolg hebben gehad(Pharmacol Rev. 1970;2:485-518; J. Rheumatol, 1987, 14, 732-735).
Hiervoor is in Engeland het voorschrijfgedrag van medicijnen per provincie in kaart gebracht. Bij het onderling vergelijken van het voorschrijfgedrag per provincie, blijkt dat in provincies waar de dubbele hoeveelheid medicijnen wordt voorgeschreven ook het dubbele aantal diabetes gevallen voorkomt. Uit een onderzoek bij baby's en kleine kinderen blijkt dat bij huisartsen die snel antibiotica voorschrijven meer kinderen in de praktijk aantreffen met diabetes. Een conclusie van het onderzoek is, dat de kans groot is dat zowel insulineafhankelijk(type 1) als niet insulineafhankelijke diabetes voornamelijk het gevolg is van blootstelling aan bepaalde chemische stoffen in geneesmiddelen. Van de volgende geneesmiddelen is bekend dat het tot diabetes kan leiden, Dapsone(behandeling lepra), pentamidine-isethionaat(behandeling longontsteking), Zanosar(Chemotherapie), Diuretica(Plaspil), Hydrochloorthiazide(behandeling premenstruele periode), Antihypertensiva(behandeling hoge bloeddruk), Penicilline.
Het onderzoek is gepubliceerd in Medisch dossier maart 2007.

TNO onderzoek naar effectiviteit van Rehmannia kruiden
In een drie jaar durend onderzoek van dr. Mei Wang en Prof. dr. J. v.d. Greef naar het effect van Chinese kruidenformules bij diabetes type 2 wordt geconcludeerd dat de insuline afhankelijkheid duidelijk afneemt door het inzetten van de Chinese kruidenformule Rehmannia. In dit onderzoek wordt de Rehmannia formule aangeduid met SUB885. TNO gaat op basis van dit resultaat verder onderzoek verrichten om meer inzicht te krijgen in de werkingsmechanismen van de Rehmannia formule.
TNO geeft met dit onderzoek ook aan dat de reguliere geneeskunde direct wil ingrijpen bij een ziekte, door bij diabetes bijvoorbeeld met insuline zo snel als mogelijk een complete normalisering in het lichaam gang wil zetten. Het blijkt in de praktijk dat een lichaam deze snelle gehele omschakeling meestal helemaal niet aankan. Men geeft ook aan dat het met de Chinese kruiden geneeskunde veel geleidelijker gaat, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het zelfgenezende vermogen wordt door een behandeling met insuline niet gestimuleerd.
De site http://www.figon.nl geeft het complete rapport weer. Het onderzoek is gepubliceerd in Conceptuur juli 2005.

Gesloten