Pagina 1 van 1

Alphatrak

Geplaatst: 09 apr 2011, 10:16
door duikel
Ik ben de laatste dagen weer eens op speurtocht op internet geweest. Onder andere heb ik me aangemeld bij een duits forum voor suikerhonden....

De waardes die ik met het freestyle lite metertje meet voor Midas (hond dus, niet kat :knippie: ) vertonen vaak enorme verschillen, met dezelfde bloeddruppel kunnen de waardes nog wel eens verschillen tussen bijvoorbeeld 7.1 en 12.4 :-?

Nu las ik op dit duitse hondenforum dat velen zijn overgestapt naar een metertje dat speciaal is ontwikkeld voor dieren, de alphatrak:

http://www.alphatrakmeter.com/atm/url/c ... System.htm

Heeft iemand van jullie daar ook ooit iets over gehoord? De meter is niet heel goedkoop en het schijnt dat je hem onder andere via een engelse site http://www.nutrecare.co.uk/Product-3198 ... cose-Meter kunt bestellen.

Op het forum vertellen sommigen dat ze deze meter gebruiken in combinatie met testrips van de Freestyle lite, omdat deze beter te verkrijgen zijn (en goedkoper). Deze tip hebben ze op het duitse forum dan weer van een amerikaans forum... hihihi.. kunnen jullie me nog volgen?

De berichten op het duitse forum zijn gewoon uitermate positief. De waardes gemeten met de alphatrak zijn met de waardes gemeten bij de dierenarts volgens hun zo goed als identiek... en ook geen afwijkingen per meting....

Ben echt reuzebenieuwd of iemand van jullie ook iets over deze meter heeft gelezen! Hij is van Abbott, dus misschien is het mogelijk om hem op den duur ook naar Nederland te krijgen?

Re: Alphatrak

Geplaatst: 09 apr 2011, 14:35
door Annemiek van Carlijn
Ik zou gewoon eens naar Abbott bellen, uitleggen dat je zo verschillende waardes hebt, vertellen dat je van deze ook Abbott meter hebt gehoord, en dan voorstellen dat jij uitgebreid aan ze rapporteert wat je van deze nieuwe meter vindt als zij hem beschikbaar stellen aan je... :glimlach: Nee heb je, ja kan je krijgen!

Re: Alphatrak

Geplaatst: 09 apr 2011, 16:27
door Jeanne
Interessant. Ik heb me de laatste tijd er niet in verdiept maar heb wel eens gelezen dat voor huisdieren in de USA katten een speciale meter was.

Re: Alphatrak

Geplaatst: 09 apr 2011, 17:02
door Marika
Klinkt interessant, lijkt mij wel wat. Ik heb ook vaak zo'n wisselende waarden met de Freestyle freedom lite. :-?
Ik hoop dat ze hem hier ook gaan verkopen, maar dan wel de Europese versie met mmol/L :hee: