Informatiebrochure Lantus voor DA's

Naast Caninsulin wordt ook met Lantus insuline gewerkt (Humane insuline). Lantus wordt het meest gebruikt maar een paar katten worden om verschillende redenen met Humulin N, Insulatard of Norddisk behandeld. In dit forum kun je hier alles over lezen.
Gesloten
Gebruikersavatar
Nynke
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
Berichten: 14790
Lid geworden op: 03 nov 2008, 17:58
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Informatiebrochure Lantus voor DA's

Bericht door Nynke »

De Nederlandse wet stelt dat een dierenarts alleen medicatie mag voorschrijven voor je kat als het geregistreerd is al diergeneesmiddel. Lantus is een humane insuline en de fabrikant heeft niet de intentie om het ook als diergeneesmiddel te laten registreren, ook al blijkt keer op keer dat met Lantus spectaculaire resultaten worden behaald.

Veel dierenartsen zijn niet of nauwelijks bekend met het gebruik van Lantus bij katten en mogen op grond van de wet weigeren het voor te schrijven. Wanneer aantoonbaar is dat de behandeling met Caninsulin niet aanslaat bij je kat, rechtvaardigt dat het voorschrijven van humane insuline door de dierenarts. Een dierenarts mag en kan je vragen een document te tekenen dat je overstapt op Lantus op eigen verzoek zodat zijn aansprakelijkheid vervalt.

Brigitte & Diana, 2 voormalige gebruikers van suikerkatten.nl hebben een brochure geschreven over de toepassing en de voordelen van Lantus bij katten. Het is een zeer professioneel en helder geschreven stuk, dat als informatiebron kan dienen voor je dierenarts als hij/zij er niet mee bekend is. Voor menig van de Lantus gebruikers is het document al nuttig gebleken bij het over de streep strekken van hun dierenarts.

De schrijfsters van het document hebben er voor gekozen het forum te verlaten. De directe contactgegevens van de schrijfsters hebben wij om die reden uit het document verwijderd.

Als je vragen hebt kun je deze stellen aan de (ex)Lantus gebruikers op het forum van suikerkatten.nl

Ester & Nynke
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Gesloten