Pagina 1 van 1

Droogvoer, natvoer, combi?

Geplaatst: 08 nov 2010, 20:17
door plukster
Ik heb een vraag over de voeding van mijn suikerspinnertje. Pluk is met honeymoon sinds vorig jaar maar staat wel voorgoed op een diabetes dieet. Waar hij eerst dol was op de diabetes diet kuipjes van animonda, is hij nu helemaal wild van M/D brokjes. Omdat ik altijd heb begrepen dat de combinatie natvoer-droogvoer het beste is, geef ik Pluk 's ochtends wat brokjes (die hij in een keer op eet) en 's avonds een kuipje natvoer van bovenstaand merk. Dit laatste keurt hij sinds 1-1,5 week tot ik naar bed ben geen blik waardig, en eet hij 's nachts op. Tot ik naar bed ga blijft hij wel bedelen om brokjes. Nu heb ik het idee dat hij het natvoer gewoon zat is en, omdat hij MD natvoer niet lust, overweeg ik om hem 2 x per dag op MD brokjes te zetten voor een tijdje. Ik ben benieuwd naar de meningen hierover!

Dank namens het personeel van Pluk
:katje:

Re: Droogvoer, natvoer, combi?

Geplaatst: 08 nov 2010, 20:30
door Marika
Ik zou hem dan maar op de M/D brokjes houden. Als je blikvoer én brokjes geeft kun je dat beter tegelijk geven, dus 's morgens brokjes en een beetje blikvoer en bij de volgende maaltijd ook zodat de samenstelling steeds hetzelfde is. De ene keer brokjes en de andere keer blikvoer heeft per soort voer een andere uitwerking op de bss en de hoeveelheid insuline die nodig is. Als hij het blikvoer niet lekker meer vindt dan zou ik daar mee stoppen.

Re: Droogvoer, natvoer, combi?

Geplaatst: 08 nov 2010, 20:57
door Annemiek van Carlijn
Je kan ook nog bijvoorbeeld Bozita proberen. Dat is natvoer dat in behoorlijk wat smaakjes te krijgen is en door veel katten lekker gevonden wordt. KH vrij natuurlijk.

Dat verhaal van 2x per dag hetzelfde geven vanwege de hoeveelheid insuline gaat hier niet op: een honeymooner regelt dat prima zelf! Niet al te veel KH geven om de suikerstofwisseling niet te belasten is voldoende.

Re: Droogvoer, natvoer, combi?

Geplaatst: 08 nov 2010, 21:41
door Marika
Oja honeymoon, daar las ik ff overheen. :echtwel:

Re: Droogvoer, natvoer, combi?

Geplaatst: 08 nov 2010, 21:58
door Gizmo2000
Ik geef nog altijd de Applaws brokjes...
Weet niet of je die al eens geprobeerd hebt..?
de meningen zijn erover verdeeld maar
die zijn toch nog wat zuiniger in de kh's dan M/D.

MissGizz hier eet nl helemaal geen natvoer :droevig:

Re: Droogvoer, natvoer, combi?

Geplaatst: 11 nov 2010, 18:14
door plukster
Applaws heb ik idd nog nooit geprobeerd, wel het diabets dieet van Animonda en die vond hij eventjes lekker, maar nu ook niet meer :)

Pluk heeft het allerliefste M/D :honger:

Re: Droogvoer, natvoer, combi?

Geplaatst: 11 nov 2010, 19:16
door Gizmo2000
MissGizz heeft altijd Royal Canin gegeten en blijkt een echte stijfvreter.
Gelukkig eet ze de applaws brokjes.
(ik weet niet of dat in de waarden scheelt maar wel in de kh's)
Zooplus verkoopt proefverpakkingen van 400gr. Die zijn niet duur mits je er verder niets besteld komen er natuurlijk de verzendkosten bij...