Pagina 1 van 1

Convalensce support - voor als de kat niet eten wil

Geplaatst: 02 nov 2007, 09:29
door Jeanne
Convalensce support 10 x 50 g
Verbetert het herstel na ziekte of operatie.

Indicatie`s
Niet eten, afwijkende ontlastig, problemen met voedselopname, na een chirurgische ingreep, sondevoeding,
dracht, en lactatie.

Gebruiksduur
Volgens voorschrift van de dierenarts

Produktbeschrijving:
Convalescence Support Instant heeft een hoog gehalte aan energie (4734 kcal/kg product) en is gemakkelijk op te lossen in water. Het wordt dan een volledige vloeibare voeding die rijk aan energie is en zeer smakelijk en zeer goed verteerbaar is.De combinatie van synergetisch werkende antioxidanten (vitamine E, vitamine C, taurine, luteïne) beperkt celschade dat veroorzaakt wordt door vrije radicalen.De zeer goed verteerbare ingrediënten compenseren de verminderde enzymactiviteit van de darm en zorgen zo voor een optimaal

Geplaatst: 20 nov 2007, 19:55
door Diny
Hallo Jeanne, is het ook geschikt voor sterk vermagerde katten met diabetes?

Geplaatst: 20 nov 2007, 20:05
door Brigitte
Er zitten maltrodextrinen in, complexe koolhydraten die in glucose worden omgezet. Lust Poquito geen kittenvoer? Mijn Nicolai heb ik er flink mee vetgemest toen ie flink was afgevallen na een ziekteperiode.

Geplaatst: 20 nov 2007, 20:16
door Diny
Goed dat je dat weet, ik durf alleen koolhydraatvrij voer te geven, is dat kittenvoer dan wel geschikt? Ik zag ook nog Medicare -C staan, zullen ook wel veel maltrodextrinen inzitten.

Geplaatst: 20 nov 2007, 20:20
door kathy
en voor nierpatienten ook niet geschikt......

Geplaatst: 20 nov 2007, 20:36
door Brigitte
Whiskas Junior Classic zou geen koolhydraten bevatten. Verder zit Orijen natuurlijk barstensvol eiwitten, erg goed voor de spieropbouw.

Geplaatst: 20 nov 2007, 20:45
door Diny
Whiskas junior classic hebben ze hier niet, ik heb het lijstje met alle voer dat mag in mijn tas zitten. Vorige week wilde hij de M/D brokken niet meer eten, ook de orijen niet en ik had net een verse zak van twee kilo gehaald,ik denk dat hij te zwak was om hard voer te eten, vandaag wilde hij wel een paar brokjes M/D, zal om 10 uur een paar Orijenbrokjes aanbieden

Geplaatst: 21 nov 2007, 07:45
door Femke
Diny schreef:Whiskas junior classic hebben ze hier niet, ik heb het lijstje met alle voer dat mag in mijn tas zitten. Vorige week wilde hij de M/D brokken niet meer eten, ook de orijen niet en ik had net een verse zak van twee kilo gehaald,ik denk dat hij te zwak was om hard voer te eten, vandaag wilde hij wel een paar brokjes M/D, zal om 10 uur een paar Orijenbrokjes aanbieden
Die Orijenbrokjes weken, zodat het wat zachter wordt? Is dat een optie?

Geplaatst: 21 nov 2007, 10:55
door Diny
Hoi Femke, brokjes weken is geen optie voor Poquito, ik heb het een paar keer met de M/D brokken gedaan in visbouillon en ook met de Orijen, hij snuffelde eraan,keek me aan met een blik, wat is dit en weigerde,
Ik denk dat het net zoiets was voor hem als voor ons een heel slap patatje.Nu hij wat sterker wordt kan hij de Orijen wel weer wegkrijgen, valt nog af en toe een brokje uit de bek, maar die eet hij dan wel weer als alles op is!

Geplaatst: 21 nov 2007, 11:01
door Brigitte
In de informatie van Orijen zelf melden ze dat het hoge eiwitgehalte van de brok goed is voor de spieropbouw. Ik vind dat een goed idee, Tommy is niet dikker geworden, nee, Tommy heeft meer spieren gekregen en die zijn zwaarder dan vet.
Q: WILL HIGH PROTEIN DIETS CAUSE MY DOG OR CAT TO BE FAT?

A: NO. ORIJEN has quite the opposite effect. As ORIJEN is high in protein, dogs and cats typically show an increase in lean muscle mass after a month or so. ORIJEN is low in carbohydrate, so most cats and dogs actually lose body fat when fed ORIJEN.

Geplaatst: 21 nov 2007, 11:05
door Diny
Nou Poquito kan best wat spieropbouw gebruiken,naast de anabolen en voorlopig hoeft hij zeker niet op dieet, vroeger moest ik van alles doen om hem maar af te laten vallen en nu het omgekeerde, tijden veranderen!
Ik kan niet wachten tot hij weer "te dik"is volgens de tabellen.

Geplaatst: 21 nov 2007, 11:08
door Femke
Ja, ik zei het idd, omdat ik mij dacht te herinneren dat je dat ook met m/d had gedaan. Dat dat niet zo succesvol was, was ik dus vergeten! Gelukkig lukt het kauwen van de orijen nu wel weer.

Ik heb laatst voor Knuffie ook Orijen gekocht. Ze krijgt het nu nog gemengd met m/d (half om half) en daarna krijgt ze alleen nog orijen. Ik houd me keurig aan het voedingsadvies en ze is ietsje pietsje minder rond bij haar buikje en kan nu héél hard miauwen om eten. In het kader van bezuiniging had ik maar meteen zeven kilo besteld (was goedkoper en ik bespaarde bezorgkosten). Zeven kilo is veel! Ik heb een hele grote plastic bak gekocht voor de voorraad en een weckpot voor de weekvoorraad. Mijn vriend wist niet wat hij zag staan in de bergkast!

Geplaatst: 21 nov 2007, 11:13
door Brigitte
Hihi, dan kan je vriend beter niet in mijn berging komen kijken.

Geplaatst: 21 nov 2007, 11:15
door Diny
Dit is in het kader: Beter mee verlegen dan om verlegen. Goed hoor dat je Knuffie al bij voorbaat beschermd tegen diabetes,zou ik ook doen, wat wisten vroeger(ongeveer een half jaar geleden) nou van voeding? Hoogwaardige voeding staat er zo'n beetje overal op, uw kat krijgt alle benodigde vitamines,sporen,protaïnen enz binnen en dat geloofden we.
Wat heb ik een hoop geleerd sindsdien.