Pagina 1 van 1

vertrouwen dierenarts

Geplaatst: 13 feb 2009, 08:22
door Marcel van Poecke
Ik lees hier en daar dat het geen mijn dierenarts adviseert voor Kiekus, namelijk de hoeveelheid insuline erg hoog is! Kiekus is daarop ingesteld vanwege zere hoge waardes en niet alleen de glucosewaarde in het bloed. Ik weet de waardes niet meer uit mijn hoofd.Op dat moment wist ik waarom mijn dierenarts deze hoeveelheid insuline Kiekus had voor geschreven. Ik heb vertrouwen in de kennis van mijn dierenarts; dit omdat ze zelf een kat heeft met suikerziekte, en omdat ze me goed geholpen heeft met leren Kiekus te injecteren. Wat hij dus eerst niet toe liet. Ik vind jullie bezorgheid om Kiekus wel hartverwarmend, want net als jullie katten bezitters, geef ik ook Kiekus de allerbeste verzorging die hij nodig heeft. Samen met mijn dierenarts gaat het zeker lukken. Mijn Dierenarts heeft de praktijk in Alkmaar Noord. Vogelweg 81.Groetjes Marcel en Kiekus.

Geplaatst: 13 feb 2009, 09:05
door Brigitte
Ik zit een jaar en tien maanden op het forum en in die tijd heb ik een handvol dierenartsen meegemaakt die de behandeling goed inzetten. Nu zou je kunnen denken dat onze denkwijze dan misschien niet deugt. Helaas is niets minder waar; het is een bekend feit dat dierenartsen tijdens hun zesjarige studie zo'n 5-8 uur college krijgen over diabetes. Dit is veel te weinig om te leren hoe je er in de praktijk mee om moet gaan.

Het gros van de dierenartsen leest de bijsluiter van Caninsulin niet en daardoor worden de meeste fouten gemaakt.

De laatste keer dat ik hoorde dat een dierenarts het wel zou weten omdat ie zelf een suikerkat had, zei de betreffende dierenarts dat 1,5 (!) een mooie waarde was, hij gooide wat glucose in de kat en verhoogde de dosis.

Ik vind het fijn dat je je dierenarts vertrouwt Marcel, maar ik weet wel dat ik een nieuwe dierenarts een kruisverhoor afneem op suikergebied voor ik 'm aan m'n kat laat zitten. Ik vertrouw er geen enkele meer op dit gebied. Helaas komt dit door de talloze praktijkvoorbeelden die in bijna 2 jaar voorbij zijn gekomen.

Geplaatst: 13 feb 2009, 10:42
door Claudia
Hoi Marcel,

Vertrouwen is goed, maar controle is beter.

Dus zorg er voor dat je zelf veel kennis op doet over caninsulin (lees de bijsluiter hier op het forum) en leer de protocollen kennen zoals ze door de producent van het geneesmiddel worden voorgeschreven. Leer alles wat er te leren valt over diabetes bij katten. Tel daarbij op de praktijkervaring van alle mensen hier op het forum en zet dat dan tegenover de kennis van je da en haar behandelmethode.
Dan kun je zelf met haar meedenken en beslissen wat je doet. Poecke is tenslotte jouw verantwoordelijkheid en des te meer je zelf weet, des te bewuster kun je er voor kiezen of je da wel of niet goed zit met het behandelplan voor Poecke.

Geplaatst: 13 feb 2009, 12:23
door Diny
Voordat de diagnose diabetes bij mijn kater werd gesteld, kwam ik al ruim 15 jaar bij mijn da, tot volle tevredenheid,ik dacht te kunnen lezen en schrijven met deze da's...
En toch ging het fout...meteen al de eerste dag...gelukkig was ik net lid van het forum en kreeg dringende adviezen die ik ook heb opgevolgd...
Ben heel boos geworden op de da en eindeloze discussies gevoerd daar..totdat ze inzagen dat het een fout advies was dat ze me gegeven hadden...vanaf die dag heb ik mijn kater ingesteld met behulp van het forum en belde de waardes en de hoeveelheid insuline gewoon door...

Geplaatst: 13 feb 2009, 12:59
door Lobke & Roxy
Vertrouwen is prima maar daarnaast zelf informatie inwinnen is nog beter. Zelf informatie inwinnen doet niets af aan de vertrouwensband die ik gelukkig nu wel heb met mijn (nieuwe) da.
De 1e keer dat ik met Roxy naar mijn (ex) da ging mankeerde ze niets. Volgens de da dus, ik heb het een dag aangezien en ben weer terug gegaan met haar, toen bleek ze suikerziekte te hebben.
Hij adviseerde eerst om 2 x 4 eh te spuiten maar moppelde er direct achter aan 'of zou 2 x 5 beter zijn?' Ja, 2 x 5 eh moest het worden.
Ik zou dan 1 x per week terug moeten komen voor oortje prik, nou zag ik zelf hoe gemakkelijk dat ging en zei dat ik dat thuis wilde gaan doen. Roxy is panisch voor de da en ik zag dat niet zitten om elke week met haar naar de da te gaan. Dat vond hij niet oke, werd zelfs kwaad.

Ik ben zodanig aan het twijfelen gebracht dat ik een kennis heb gebeld die een suikerpoes heeft gehad, zij schrok ook van die 2 x 5 eh. Op haar advies ben ik begonnen met 2 x 1 eh. Al snel zat ik op het forum en heb een andere da, hij wist vrijwel niets van Lantus maar stond er wel voor open, inmiddels weet hij er meer van en vindt het prachtig dat het zo goed gaat. Zijn benadering is heel anders, dat is ook heel belangrijk. Roxy is door middel van het forum ingesteld en is inmiddels honeymooner.

Ik ben blij met hem, hij denkt mee en is heel aardig, maar stel dat Roxy (of Smoke) medicatie voorgeschreven krijgt dan ga ik eerst wel uitzoeken wat het precies is, met het oog op suiker. Ook vind ik het belangrijk om te weten wat suikerziekte nou precies is, waarom moet ik spuiten, wat is er mis.
Dit forum was gelukkig snel gevonden en dat is ook een lekker idee, is er iets aan de hand en ik kan het niet plaatsen kan ik altijd hier terecht.

Dus, vertrouwen is prima, je da klakkeloos volgen kan verkeerd aflopen dat heb ik er wel van geleerd. Ook da's kunnen er naast zitten en fouten maken. Of gewoon domweg weinig weten over diabetes.

Geplaatst: 13 feb 2009, 19:27
door kathy
ook ik vertrouwde mijn da volkomen,zij had er toch voor geleerd? maar het ging maar slechter en slechter met nobo,hij woog nog maar 2.2 kilo. ik wist niet beter,en achteraf is er een heleboel info achter gehouden,zodat ik ook niet beter kon weten. ik ben hier op internet gaan zoeken en kwam dus hier terecht. ik was net met nobo naar de da geweest en heb die info ook hier getypt. mijn da wilde dus dat ik van 2.5 eh naar 5 eh ging. en hier riepen ze allemaal ....niet doen,dat mag niet.......maar mijn da had er toch voor geleerd,dacht ik.....

om een lang verhaal kort te maken,ik ben het forum gaan volgen (heb nog wel een specialist geraadpleegd,die ook zei dat je nooit de dosis verdubbelen mag).

nu 2 jaar verder en nooit meer bij een da geweest voor de suiker,weegt mijn nobo 4 kilo en doet het heel goed en a.s 2 maart word ie wel 18 jaar... :catsmiley:

dus zorg dat je zelf een boel info hier leest,dan ben je beter op de hoogte en kun je zelf ook dingen beter beoordelen.

Geplaatst: 13 feb 2009, 21:06
door Cd
Vertrouwen hebben is oke, maar een da weet niet alles. Vergelijk het met een huisarts. Die weet ook van alles wat, maar als het echt specialistisch wordt (zoals bijv diabetes) zal hij je toch doorsturen naar een specialist. We zeggen dus hier absoluut niet dat je geen vertrouwen moet hebben in de da, maar dat je ook zelf moet nadenken en kennis opdoen. Nooit een blind vertrouwen hebben. Ook al heeft je da een suikerspinner, dat wil niet zeggen dat ze alles weet. Wij doen het hier ook met elkaar!!

Maar.......ik ga toch nog even door op de startdosis. Het is bij een bss >20 mmol en een forse kat o,5eh per kg lichaamsgewicht met een max van 2eh. 3 eh is dus toch een te hoge startdosis. Vraag anders eens aan je da waarom er met 3eh gestart is, omdat je hier wat anders gelezen/gehoord hebt. En kijk even naar het protocol/bijsluiter van Caninsulin hier op het forum.

vertrouwen dierenarts

Geplaatst: 15 feb 2009, 10:45
door Marcel van Poecke
Ik heb veel kennis van diabetes bij mensen door mijn broer die dat heeft en door mijn werk. Ik weet dus waar ik op moet letten nu ik voor Kiekus insuline moet gebruiken! De symptomen zijn bij mensen en katten niet verschillend. Ik hou dan ook goed in de gaten hoe het met Kiekus gaat. Ik wilde alleen vermelden dat ik wel vertrouwen in mijn da heb en dat zij en ik samen goed voor Kiekus zorgen, en waarbij ik zelf als baasje van Kiekus zelf eindverantwoordelijk ben. Groetjes van Kiekus en mij.

Geplaatst: 15 feb 2009, 10:53
door Brigitte
Nog een gevaar: een mens kan aangeven "ik voel me niet goed worden", dat kan een kat niet.

Geplaatst: 15 feb 2009, 22:28
door Jeanne
We hebben zelfs personeelsleden die zelf diabetes hebben en merken dat er in de behandeling toch verschil zit tussen hen en die van hun suikerspinner. De angst om de spuiten en testen hebben ze dan niet, maar de behandeling verder is anders.