Glucosewaardes bijhouden op Google Drive

Alle informatie over zelf glucose meten bij de kat.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Annemiek van Carlijn
...VETERINAIR... ...DIABETES...... ...CONSULENT...
...VETERINAIR... ...DIABETES...... ...CONSULENT...
Berichten: 15051
Lid geworden op: 07 okt 2008, 12:13
Locatie: Overschie

Glucosewaardes bijhouden op Google Drive

Bericht door Annemiek van Carlijn »

De meesten van ons hebben een online spreadsheet op Google Drive om de waardes bij te houden. Handig om te delen met de DA, zodat die een goed overzicht heeft, maar zeker ook als je hier op het forum advies wilt. Daarom even wat informatie over het maken van een dergelijke sheet.

Google Drive en apps.
HIER staat informatie over Google Drive, met een reclamefilmpje over wat er allemaal mogelijk is en onder andere links naar apps voor android, windows en iOS apparaten, zodat je met alle computers/tablets/iPhones/iPads en zo kan werken in je sheet.

Sheet
Je hoeft niet zelf het wiel uit te vinden, je kan als je een sheet ziet die je bevalt die kopieren. Dat doe je door te klikken op 'bestand' of bij de Engelse versie 'file' te kiezen voor kopie maken. Als je daarop klikt, kan je de nieuwe sheet gelijk een naam geven. Bevestigen en je hebt je kopie. Verwijder de gegevens en vul je eigen gegevens in.

Tabs
Onderaan staan de tabs van de tabbladen. Klik op het pijltje (driehoekje) naast de naam van het tabblad zodat je een aantal keuzes krijgt, waaronder het wijzigen van de naam.
Een nieuw tabblad maak je door op het plusje (+) links onderaan te klikken of bij invoegen (bovenaan) te kiezen voor 'nieuw blad'. Zet het blad van deze maand zo ver mogelijk naar links, zodat de sheet daarin opent.

Sheet delen met anderen.
Kies bij 'delen' rechts bovenin, nog even voor 'iedereen met de link mag weergeven'. Bevestig deze instelling en klik nog een keer op 'delen' om de link op te halen. Kopieer die link en plaats hem op het forum in je onderschrift.

Link plaatsen in je onderschrift
Dat kan je aanpassen in het gebruikerspaneel, rechts bovenin op het forum: Gebruikerspaneel -> profiel -> onderschrift aanpassen.
Volg daarbij deze regel, maar vervang de ronde haakjes () door vierkante [],
1 is de link die je net hebt gekopieerd in je sheet,
2 is de tekst die je wilt laten zien, dus bijvoorbeeld 'waardes Carlijn':
(url=1)2(/url)
Let op dat je geen extra spaties of andere tekens doet tussen de [], dat kan wel bij de zichtbaar wordende tekst.
Alles wat je invult bij Google Drive wordt daar automatisch opgeslagen, dus je hoeft niet bang te zijn dat je gegevens kwijt raakt.

Heb je nog vragen, stel ze dan gewoon in je topic, dan is er vast wel iemand die even kan helpen.

Plaats reactie