Re: Caninsulin® Richtlijnen hoe te gebruiken

Alle informatie over insuline en het gebruik ervan!
Gesloten
Gebruikersavatar
Jeanne
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
...VETERINAIR... ....DIABETES..... ...CONSULENT...
Berichten: 16264
Lid geworden op: 18 sep 2005, 12:33
Locatie: Almelo - Mickey is over de Regenboogbrug maar kreeg ruim 8 jaar Caninsulin.
Contacteer:

Re: Caninsulin® Richtlijnen hoe te gebruiken

Bericht door Jeanne »

Caninsulin is een delicaat goedje, behandel dit dus met voorzichtigheid!
  • als je flesjes insuline gaat halen bij de da, neem een koelboxje (temperatuur: tussen de 3 en 8 graden celcius) mee en zorg er altijd voor dat het flesje rechtop en niet geschud wordt tijdens vervoer.
  • bekijk bij de dierenarts of de flesjes schoon zijn, geen witte randjes in de halsjes en geen zwevende vlokjes, let ook op of de flesjes koud zijn, zodat je kunt aannemen dat de dierenarts ook de koelkast op een goede temperatuur heeft. Accepteer alleen heldere flesjes. Het topic over foute flesjes vind je HIER
  • Heb je een flesje met een dik aangekoekt randje in het halsje, dan mag je dit omruilen bij de dierenarts, de insuline is dan minder werkzaam, hetzelfde geldt als er na zwenking witte vlokjes te zien zijn. HIER lees je wat je dan kunt doen.
  • Bewaar de flesjes altijd rechtop achterin de koelkast dus niet in de deur vanwege het schudden wanneer de deur open en dicht gaat en controleer regelmatig de temperatuur in je koelkast!
    De beste temperatuur voor de plaats waar de insuline bewaard wordt in de koelkast is 4 graden.
  • Als je de injectie klaarmaakt, mag het flesje alleen maar gezwenkt worden, NIET SCHUDDEN, totdat de vloeistof mooi egaal wittig is.
  • Leg een klaargemaakt spuitje een paar minuten (hooguit 5) buiten de koelkast voordat je het toedient, ijskoude insuline voelt heel onprettig aan voor je suikerbeestje! Dus niet het flesje op temperatuur laten komen, die gaat zsm weer terug in de koelkast.
  • Gebruik een flesje niet langer dan 3 weken, dan neemt de werkzaamheid namelijk af; itt wat in de bijsluiter staat. De houdbaarheid van de insuline is in 2006 verdubbeld naar 6 weken. Er is niets aan de samenstelling veranderd en toch een verdubbeling van de termijn? Wij merken zelf dat de werkzaamheid met 3 weken al ver teruggelopen is en is goed terug te zien doordat veel personeel zelf test en bijhoudt in sheets.
Gesloten